Hjem
Ansattsider
Trening

Treningstilbud for ansatte

Universitetet i Bergen har en rekke tilbud for ansatte som ønsker å trene før eller etter arbeidstid.

Hovedinnhold

Som ansatt ved UiB er det gode muligheter for å holde seg i fysisk aktivitet. Mange av aktivitetene er lagt opp slik at man kan trene enten før eller etter arbeidstid. I tillegg stiller Sammen alle sine garderober til disposisjon for de som ønsker å sykle, jogge eller gå til jobb.

Trening i og utenom arbeidstiden

Ansatte ved UiB kan trene inntil 1 time per uke i arbeidstiden. Det er utarbeidet premisser for hvordan fysisk aktivitet kan gjennomføres. Alle aktiviteter må avklares med leder. I tillegg oppfordres ledere i samarbeid med verneombud å legge til rette for mindre aktiviteter  (5-10 min).

Enhetene står fritt til å sette i gang egne treningsaktiviteter for sine ansatte.

Trene Sammen har egne gruppetimer for ansatte på Trene Sammen sine lokaler, for mer informasjon og timeplaner ta kontakt med Stacey Douglas på: stacy.douglas@sammen.no 

Medlemsskap hos Trene Sammen

Ved kjøp av treningskort får UiB-ansatte tilgang til Sammen treningsanlegg og kan benytte det ordinære treningstilbudet. Nye medlemmer må kjøpe treningskort på et av treningssentrene i åpningstiden, mens eksisterende medlemmer kan kjøpe/fornye treningskort på internett.  Det er også mulighet for Drop-in timer, dersom du ikke ønsker medlemskap.

Svømmebasseng

Svømmebassenget på Studentsenteret har målene 25 x 12,5 meter, kan blant annet deles inn i seks baner og har 1 og 3 meters sviktstup. Vanntemperaturen ligger på ca. 27 grader. Bassenget er kun åpent for ansatte og studenter.  Åpningstidene er fra kl. 07.00-22.00 (kl. 07.00-21.00 om fredagen), slik at det er god mulighet for en treningsøkt både før og etter arbeidstid.

Tilgang på garderober

Dersom du i stedet foretrekker å sykle/trene på vei til jobb, har alle ansatte tilgang til å benytte Sammen sine garderober. Dette gjelder også de som ikke har medlemskap i Sammen. Man slipper da inn i garderoben ved å vise ansattkort i resepsjonen.

Universitetets bedriftsidrettslag

Universitetet har også et aktivt bedriftsidrettslag, og alle ansatte og deres ektefeller kan bli medlem.