Hjem
Driv – Senter for kvinnehelseforskning

Nyhetsarkiv for Driv – Senter for kvinnehelseforskning

I en nylig publisert studie fra CCBIO og Helse Bergen HF, har Luka Tandaric, Line Bjørge og hennes forskningsgruppe undersøkt hvordan immunterapi med to spesifikke medisiner – oleclumab (anti-CD73) og durvalumab (anti-PD-L1) – påvirker immuncellene i blodet hos pasienter med eggstokkreft under behandling.
Kunnskapskommunen Helse Omsorg Vest er en kunnskapssatsing for de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Samarbeidet ledes av Bergen kommune ved Byrådsavdeling for eldre, helse og omsorg (BEHO). Etat for barn og familie ved Byrådsavdeling for barnevern, sosiale tjenester og mangfold (BBSM) er også representert i samarbeidet. Elleve kommuner og åtte forsknings- og utdanningsinstitusjoner... Les mer
NFR ønsker innspill til utforming av ny policy, og inviterer derfor til en åpen høring knyttet til spørsmål om identifisering av blant annet utfordringer, integrering av kjønnsperspektiver i forskning og hvordan NFR kan bidra til å løse dette. Svarfrist er 7. februar, 2025
Driv – Senter for kvinnehelseforskning samlet over 150 engasjerte deltagere på sin første fagdag på Eitri medisinske inkubator.
Fire nye forskningsprosjekter innen kvinnehelse settes nå i gang, støttet av en omfattende satsing fra Trond Mohn forskningsstiftelse, Universitetet i Bergen og Helse Bergen. Prosjektene omfatter forskning på eggstokkreft, mutasjoner som oppstår i fosterlivet, tidlig overgangsalder og bedre behandling av epilepsi. Forskningsprosjektene er tilknyttet Driv - Senter for kvinnehelseforskning.
Fire forskningsprosjekter innen kvinnehelse starter nå opp som følge av en storstilt satsing fra Trond Mohn forskningsstiftelse, Universitetet i Bergen og Helse Bergen. Prosjektene spenner fra forskning på eggstokkreft til mutasjoner i fosterlivet, tidlig overgangsalder og forbedret behandling av epilepsi.
Søk støtte fra Grieg Foundations til kvinnehelseforskning innen 15. februar!
Bergen kommune, partner i Driv, har lansert veileder for ansatte og ledere i forbindelse med overgangsalder. Denne veilederen, spesielt utviklet for Bergen kommune i samarbeid med Silje Mæland, kvinnehelseforsker ved KLAR, har som mål å øke bevisstheten, redusere stigma og gi arbeidsplassene konkrete verktøy for å skape en bedre arbeidshverdag for kvinner som opplever overgangsplager.
Driv - Senter for kvinnehelseforskning gratulerer dyktige kvinnehelseforskere ved partnerinstitusjonen Høgskulen på Vestlandet (HVL) med 12 millioner kroner i forskningstøtte fra NFR! Forskningen skal bidra til å sikre jordmorkompetansen i fremtiden. Professor Erika Schytt ved HVL leder forskningsprosjektet «Ensuring a Competent and sustainable workforce of Midwives in Norway (CompMid)», som... Les mer
Søk midler til kvinnehelseforskning med prosjekt som bidrar til bærekraftige helsefremmende og forebyggende tiltak, behandling og tjenester for utsatte befolkningsgrupper.
Førsteamanuensis Marc Vaudel og professor Linda Gröning ved Universitetet i Bergen er tildelt hver sitt ERC Consolidator Grant.
NIH tilbyr finansiering av kvinnehelseforskning internasjonalt, og Driv oppfordrer kvinnehelseforskere til å søke. Søknadsbeløpet er vanligvis opp til 500.000 USD årlig. Det er årlig tre søknadsfrister: 5. februar, 5. juni og 5. oktober inntil 2027. Ta kontakt med Margarethe Bittens (UiB) for mer informasjon og ved spørsmål om søknadsstøtte.
Professor Eva Gerdts ved Driv - senter for kvinnehelseforskning er medredaktør for boken Manual of Cardiovascular Disease in Women utgitt på Springer Nature Forlag, 2024. En rekke internasjonalt anerkjente forskere har bidratt med innhold.
Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (bilde) la frem Kvinnehelsestrategien på et seminar om kvinnehelse ved Ullevål sykehus, torsdag 3. oktober. Strategien beskriver tre nye mål og 18 nye tiltak for å bedre kvinnehelse. Flertall av forslagene fra Kvinnehelseutvalgets NOU er fulgt opp i den nye strategien.
I konkurranse med ni andre doktorgradsstipendiater, var det lege Marit Sandberg ved UiB som stakk av med førsteplassen i årets Forsker Grand Prix i Bergen.
Framsyninga fortel den sjølvopplevde historia om Cathrine Frost og møtet med lysta på å få barn og møtet med verda etterpå. Med humor og alvor radbrekker ho synet vårt på kva det vil seie å bli mamma og korleis vi forheld oss til den vesle, store handlinga det er å bli født.
Driv – Senter for kvinnehelseforskning inviterer deg til en inspirerende fagdag viet til kvinnehelseforskningens mangfold og bredde. Du får en unik mulighet til å bli kjent med forskere og prosjekter som setter kvinnehelse i fokus. Bli kjent med kvinnehelseforskning som foregår ved Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet, Haukeland universitetssjukehus, Haraldsplass diakonale sykehus og... Les mer
NOU om kvinners helse og betydningen av kjønn for helse.

Sider