Hjem
LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger
Datainnsamling

Oppstart av CLIMLIFE-skoleundersøkelse

Prosjektleder Kjersti Fløttum og vitenskapelig assistent Jana Paulina Scheurer har begynt med datainnsamling til CLIMLIFE sin skoleundersøkelse i Bergensområdet.

Presentasjon: Klimaendringer og livsstil
I løpet av våren 2021 skal mer enn 200 elever delta i skoleundersøkelsen.
Foto/ill.:
Jana Paulina Scheurer

Hovedinnhold

CLIMLIFE-forsknignsprosjektet har et særfokus på hva de unge synes om klimaendringer og livsstil. Derfor skal det gjennomføres en stor undersøkelse blant elever ved videregående skoler i Bergensområdet. Hovedansvar for gjennomføringen ligger ved forskningsassistent Jana Paulina Scheurer. I løpet av våren 2021 skal Scheurer og prosjektlederen Kjersti Fløttum besøke rundt 20 klasser i Bergensområdet for å gjennomføre den nettbaserte undersøkelsen, og for å ha samtaler med elevene om klima og livsstil. 

Etter en vellykket pilotering med en klasse på Bergen Katedralskole, har hovedundersøkelsen nå blitt satt i gang. Det var en VG1-klasse på St. Paul Gymnas som var den første deltakergruppe, mandag, 11. januar. På bakgrunn av smittesituasjonen ble opplegget gjennomført digitalt, men det planlegges med fysiske skolebesøk i tiden fremover så vidt mulig. Når undersøkelsen er avsluttet, skal forskningsgruppen invitere elever og lærere til en samling på universitetet for å diskutere både opplegg og resultatene. Resultatene fra undersøkelsen vil gi viktig kunnskap om hvordan den unge generasjonen tenker – og snakker – om klimaendringer og levemåte.