Hjem
Ansattsider
Valg 2024 - universitetsstyret

Kandidat Khadra Yasien Ahmed

Hovedinnhold

Det er med stor glede at jeg ønsker å representere midlertidige ansatte i gruppe B i universitetsstyret 2024-2025. Erfaring er en stor fordel i styrearbeid, og med fersk erfaring fra styret ved Det medisinske fakultet, vil det komme godt med i videre arbeidet ved universitetsstyret.  Ved å være en tydelig stemme for gruppe B, ønsker jeg å løfte våre kollektive utfordringer.

For å løse utforinger med dårlig kommunikasjon mellom fakultetstyrerepresentantene  ønsker jeg å danne permanente ordninger ved å benytte allerede eksisterende organisasjonsstruktur for stipendiater ved UiB (UiBDoc etc.). Å sikre godt samarbeid med de enkelte representantene er også viktig for å løfte deres innspill til universitetsstyret. Dialog med fakultetstyrerepresentantene er viktig for å unngå silo-mentalitet og styrke samarbeidet og samholdet med stipendiet på kryss og tvers av fakultetene ved UiB.

For sikre at UiB opprettholder sin status som en kunnskapsbauta i samfunnet er det desto viktigere å styrke fri og uavhengig forskning. Samtidig må også UiB være bevisst sitt viktige samfunnsmandat og ha økt søkelys på internasjonal solidaritet og samarbeid i årene som kommer. Universitstsøkonomi  er viktig for fremtidig rekruttering, og et ledd kan da være å stimulere til økt BOA-aktivitet ved fakultetene og støtte unge forskere i dette arbeidet.

Ivaretagelse av stipendiatene er desto viktigere og veiledning og oppfølgning via medarbeidersamtaler og BHT er viktige virkemidler. Samtidig må kandidatene også forberedes på et liv i eller utenfor akademia, og det å styrke infrastrukturen rundt støtteapparatet ved UiB (Ferd etc.) vil være et viktig ledd i dette arbeidet.

Jeg vil særlig kjempe for bedre oppfølgning og ivaretagelsen av stipendiater i en sårbar situasjon- spesielt hva angår konfliktfylte relasjoner til veileder. Dette gjelder i særlig grad de internasjonale stipendiatene. Jeg ser utfordringene internasjonale stipendiater møter på- både kulturelt, sosialt og språklig.

For at det skal skje trenger vi et styrket BHT, økt kunnskap blant stipendiatene om varslingsrutiner og bedre oppfølgning fra fakultetsadministrasjonene. Det høye antallet stipendiater som slutter, sykmelder seg over lenger tid eller ikke leverer, er bekymringsverdig. Dette ønsker jeg å løfte opp og vil foreslå utredningen av et stipendiatombud slik de gjør ved NTNU. Vi ser likevel at det er store variasjoner mellom fakultetene. Kanskje kan fakultetene lære noe av hverandre?

Avslutningsvis er et annet viktig moment for meg lanseringen av den nye handlingsplanen for likestilling, mangfold og inkludering som ble vedtatt 2023. Handlingsplaner er viktige, men vi trenger også oppfølgning og evaluering av disse. Hvordan dette arbeidet kan følges opp, ønsker jeg å bidra inn mot. Slik kan vi sikre at UiB ikke bare teoretisk, men også i praksis, blir et universitet som etterlever egne mål for mangold og inkludering.