Hjem
Ansattsider
Valg 2024 - universitetsstyret

Kandidat Emil Stautland Perron

Hovedinnhold

Et brennende engasjement for forskning og akademia har ledet meg til å bli godt kjent med Universitetet i – min hjemby – Bergen. Mitt navn er Emil Perron, jeg er norsk-fransk og bor i Bergen. I dag arbeider jeg som doktorgradsstipendiat i fransk ved Institutt for fremmedspråk og jeg stiller til valg som kandidat for gruppe B til Universitetsstyret.

God innsikt i institusjonens utfordringer, basert på flere års studieerfaring og forskningsarbeid, samt grunnleggende viktig arbeidserfaring fra dialogarbeid og lang styre-erfaring fra diverse organisasjoner gjør meg klar for dette høyst viktige vervet. Med kjennskap til flere språk, deriblant fransk, engelsk, spansk og italiensk, vil jeg kunne holde god kontakt med de mangfoldige ansatte og både løfte, fremme, argumentere og arbeide for viktige saker som berører midlertidig ansatte fra både Norge og utlandet i undervisnings- og forskerstillinger ved UiB. Vedtak som blir fattet i Universitetsstyret – det øverste organet ved Universitet i Bergen – påvirker alle ansatte, inkludert – i aller høyeste grad – ansatte i gruppe B. Gjennom vedtak for strategier for utdanning, forskning og mer, er det viktig med en tydelig stemme i rommet som kan tale de gode sakene på vegne av midlertidig ansatte i undervisnings- og forskerstillinger.  

Vi blir stadig minnet på våre egne usikre fremtidsutsikter og i akademia finnes det få garantier. Det kan være krevende, men med god erfaring fra universitetets mange organer, deriblant Instituttrådene til IF og FoF, bærer jeg med meg viktig innsikt i de spesifikke utfordringene vi står overfor i dag og i nærmeste fremtid. Det gjelder å sikre rettigheter, legge til rette for håpefulle fremtidsutsikter, tilrettelegge for utenlandske forskere og menneskeliggjøre byråkratiet.

Min studiebakgrunn består av en bachelorgrad og mastergrad i filosofi fra UiB, med utveksling til blant annet England og Italia, i tillegg til en mastergrad i menneskerettigheter og demokratisering fra Italia, samt studiepoeng fra flere andre fakulteter. Jeg har også verdifull arbeidserfaring som tidligere vitenskapelig assistent og nå som doktorgradsstipendiat. UiB er en fantastisk institusjon på mange måter, som jeg har hatt gleden av å bli godt kjent med gjennom mange år og som jeg ønsker å se bli en enda bedre arbeidsplass for våre mange og verdifulle midlertidige ansatte fra både Norge og utlandet.

Alle de ovennevnte, både erfaringer og verdier, er også de aller mest ektefølte uttrykk for min motivasjon for å bidra til å fatte de gode og viktige beslutningene. Ved å stemme i valget deltar du i vårt felles retningsvalg i året som kommer. Jeg håper du vil stemme på en sindig stemme for den gode dialogen – tilliten vil jeg forvalte med kart og kompass.

Godt valg!