Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Kommunikasjonsmedarbeider

Bob André Engelsen jobber med innholdsproduksjon

Bob André Engelsen er en av de aller første som ble uteksaminert fra det nye masterprogrammet manusutvikling for serier. I dag jobber han som kommunikasjonsmedarbeider hvor han produserer video og innhold.

Hovedinnhold

– Jeg bruker det jeg lærte på studiet hele tiden. Nå er det mye kortere vei fra idé til produksjon.

Hva var det beste med studietiden din?  

– Noe av det beste med studiet var alle de eksterne foreleserne vi fikk inn fra starten av. Dette var bransjefolk som kunne fortelle om alle aspektene ved bransjen.

– Det siste året på masteren hadde vi veldig tett samarbeid med veilederne. Det var helt uvurderlig. Veilederen er en ressurs for oss som også var tilstede og tilgjengelig nesten hele tiden.

Hvilken stilling har du i dag og hvor arbeider du? 

– I dag er jeg kommunikasjonmedarbeider i Vitec Fixit Systemer AS. Jeg er ansatt i en nyopprettet stilling hvor jeg produserer videoer og innhold. 

Hva gjorde du i studietiden som gjorde deg attraktiv for jobben du har i dag?

– Jeg hadde mye arbeidserfaring før jeg startet på masterprogrammet i manusutvikling for serier. Når jeg tok bachelorgraden min på Film- og TV-produksjon ved UiB jobbet jeg som klipper i TV 2 sin promoavdeling. Jeg var også med på innspillingen av Aber Bergen sesong 2 og 3, samt klippet på ITV sin produksjon "Ras".

Hvordan bruker du det du lærte på studiet i jobben?  

– Jeg bruker det jeg lærte på studiet hele tiden. Nå er det mye kortere vei fra idé til produksjon. Det å lære seg hvordan man pitcher inn nye idéer har vært viktig. Den erfaringen bruker jeg daglig.

Hvordan opplevde du samarbeid med mediebransjen?  

– Vi hadde et internship i ITV som var bra. Det var nok ikke det som gjorde at jeg fikk klippejobb hos dem, men jeg opplevde at dørene til bransjepartnerne på huset var veldig åpne og jeg møtte greie folk over alt. De eksterne foreleserne fra bransjen var også veldig motiverende og de hjalp gjerne til om man spurte dem om råd.  

Hvordan opplevde du at du ble attraktiv for jobber gjennom studiet?  

– Jeg har ikke søkt på så mange jobber etter jeg ble ferdig med masteroppgaven våren 2019, men jeg selger meg selv inn som en totalpakke; en med manuserfaring, som kan produksjonsverktøy, kan planlegge og som er flink til å skrive.  

Hvorfor valgte du å studere master i manusutvikling for serier ved UiB i Media City Bergen?  

– Jeg ønsket flere ben å stå på. Jeg hadde klippekunnskaper fra før, men jeg ville spesialisere meg. Da jeg startet på masteren var jeg usikker på om dette var det jeg egentlig ville. Men jeg syns det var veldig tilfredstillende å skrive scener som lager bilder i hodene til folk og som skaper umiddelbare reaksjoner. Jeg bestemte meg derfor raskt for at dette var noe jeg ønsket å fullføre. Det var jo veldig kjekt! 

Hvordan opplevde du å studere manusutvikling for serier i Media City Bergen - samlokalisert med mediebransje og fagmiljø?  

– Da jeg tok bachelorgraden min i film- og TV-produksjon var vi et lite avlukked miljø i kjelleren på SV-bygget uten noe særlig tilhørlighet til resten av studentmiljøet. Her på Media City Bergen er det helt annerledes. Det er mer åpent, du ser studentene på de andre bachelor- og masterprogrammene rundt deg og det er kort vei fra studieplassene til arbeidsplassene. Og så skjer det veldig mye her! Du blir en del av et aktivt miljø.

– Styrken i det å studere på Media City Bergen er nærheten til bransjen. Mange av foreleserne på masterprogrammet i manusutvikling for serier er aktive og skriver fremdeles manus. Å få noen som faktisk jobber med det man studerer som forelesere og veiledere er en stor motivator.