Hjem
Kjemisk institutt

Nyhetsarkiv for Kjemisk institutt

Antimikrobiell resistens, også kalt den «stille pandemien», er en av vår tids største globale utfordringer. Professor Bengt Erik Haug ved Kjemisk institutt leder en gruppe som utvikler nye molekyler og strategier for å bekjempe resistente bakterier.
Kjemisk institutt får forskningsrådsfinansiering til ny nasjonal forskningsinfrastruktur for robotisering innen kjemisk eksperimentering.
Førsteamanuensis Mali Husby Rosnes arbeider med å øke farten på kjemiske reaksjoner, blant annet til produksjon av medisiner, gjødsel til matproduksjon, og utvikler mer effektive solceller. Sånn bidrar hun til å redde verden med sin realfaglige kunnskap.
Tirsdag 5. september klippet vararordfører Eira Garrido og rektor Margareth Hagen snoren til de nye kjemilaboratoriene på Realfagbygget. Åpningen markerer at første steg på veien til å realisere utviklingsprosjektet Nygårdshøyden sør er utført.
ISOM-XXIV The International Symposium on Olefin Metathesis and Related Chemistry 2-5 July
Basert på et molekyl fra et bunnlevende dyr i Barentshavet, tar oppstartsselskap KinSea Lead Discovery AS, sikte på å utvikle medisin til behandling av blodkrefttypen akutt myeloid leukemi (AML).
Kjemisk institutt mottar i år HMS-prisen til Mat.Nat. for sitt målrettete arbeid med avfallshåndtering og lagring av kjemikalier.
An exciting seminar about combining evolutionary optimization algorithms with experimental, atomistic resolution target data to create a semi-automated tool for building high-fidelity molecular dynamics models.
Totalt sett er det flere kvinner enn menn som tar høyere utdanning i Norge. Innen real- og teknologifag er det motsatt. En av de som jobber for å endre på dette er student Tuva Småland Hagland.
NTVA i samarbeid med UiB, Tekna Bergen og Academia Europaea inviterer til fagmøte i Bergen, tirsdag 22. november kl. 19:00 på Høgskulen på Vestlandet. Dr. Ernst Hevrøy (Mowi Feed) og Dr. Tor Andreas Samuelsen (Nofima AS) skal snakke om utvikling og bruk av nye bærekraftige bioressurser, med det norske fiskefôret som eksempel.
På bryggekanten i enden av «Plastgaten» fortalte tre unge forskere engasjert om deres arbeid med plast og mikroplast. Om du gikk glipp av arrangementet, kan du lese om det her.
Hvordan kan havvindturbiner festes til havbunnen og hvordan kan store mengder hydrogen mellomlagres på norsk sokkel? To nye forskningsprosjekter skal gi kunnskapsbidrag til et viktig felt for Norge.
NTVA, Academia Europaea og Tekna inviterer til foredrag om CO2 lagring med omvisning på utstillingen "Vår porøse verden" på Universitetsmuseet i Bergen tirsdag 24. mai.
Opp mot 8000 bergensere tok turen til Marineholmen. Slik var kunnskapsfestivalen til realfagene med venner.
1514 personar har søkt seg til dei 918 planlagte studieplassane på realfag ved Universitetet i Bergen.
Dette er resultatet frå Kjemisk institutt sitt instituttrådsvalg for gruppe B og D perioden 01.08.2024--31.07.25
Tekna, i samarbeid med NTVA og Academia Europaea inviterer til foredrag om batteriteknologi ved Lars Egil Helseth, professor ved Institutt for fysikk og teknologi, UiB
Samtlige institutter byr på seg selv og spennende innhold for å visse bredden i forskning og utdanning under MatNats folkefest OPPLEV på Marineholmen lørdag 23. april.

Sider