Hjem
Fakultet for kunst, musikk og design
Informasjon

Informasjon om avsluttende bacheloreksamen i kunst (BAKU 6)

Hovedinnhold

INFORMASJON OM AVSLUTTENDE BACHELOREKSAMEN (BAKU 6) 

GENERELT

EKSAMENSSEMESTER

Avsluttende eksamen for bachelorprogram avholdes i programmets sjette semester, normalt i et vårsemester.

TIDSPLAN

Ved begynnelsen av eksamenssemesteret utarbeider instituttene en fremdriftsplan for eksamensavvikling i samarbeid med fakultetsadministrasjonen. Her avklares ansvars- og arbeidsfordeling mellom involverte ansatte. Planen godkjennes av instituttleder.

Plan for eksamensavvikling bekjentgjøres for eksamenskandidatene snarest mulig.

STUDENTEN:

OPPMELDING

Alle studenter meldes kullvis opp til eksamen når forutsetningen for oppmelding foreligger:

- Kun studenter som har fått godkjent de fem første semestre i bachelorgraden, har rett til å gå opp til eksamen påfølgende semester.

Studenter har inntil tre eksamensforsøk, jf. § 6.8 i UiBs forskrift.

PROSJEKTBESKRIVELSE

Bachelorgrad: Ved innledningen til eksamensperioden skal studenten levere

prosjektbeskrivelse for eksamensarbeidet til hovedveileder, etter frist fastsatt i tidsplan for eksamensavvikling. 

INNLEVERING

Arbeidet som legges frem for sensur består av en kunst-/designfaglig del og en skriftlig refleksjon. Instituttleder kan dispensere fra kravet til skriftlighet, studenten må da demonstrere tilsvarende kvalifikasjoner på en annen måte.

For mer informasjon om den skriftlige refleksjonen henvises det til gjeldende studieplaner og vurderingskriterier. 8

Den skriftlige refleksjonen skal innleveres som PDF (portable document format) etter nærmere instruks og til de frister som er fastsatt i Tidsplan.

Dersom studenten ønsker å levere tekst som papireksemplar må dette søkes instituttet innen frist fastsatt i Tidsplanen. Hvis studenten ønsker at refleksjonen skal vurderes i papirversjon, kan instituttet dispensere fra kravet om digital innlevering under følgende forutsetninger:

- Bachelorgraden: Fem papireksemplarer skal leveres til instituttet til oppgitt frist.

TREKK FRA EKSAMEN

En student kan trekke seg fra eksamen inntil 2 uker før innlevering av den skriftlige refleksjonen. Avmelding etter dette tidspunkt regnes som et tellende eksamensforsøk, jf § 6.8 i UiBs forskrift. Studenten har ansvar for å melde seg opp til ny avsluttende eksamen, som normalt avvikles neste vårsemester. I påvente av ny eksamen har studenten ikke ordinære rettigheter knyttet til studieplass. Trekk fra eksamen gjøres av studenten selv på studentveven, med skriftlig kopi til fakultetet.

SYKDOM I EKSAMENSPERIODEN

Dersom studenten blir syk i eksamensperioden, kan det etter søknad med vedlagt legeerklæring gis utsatt frist begrenset oppad til tre uker for innlevering/ferdigstilling av eksamensarbeidet.

Eksamen vil da bli avviklet så snart som mulig.

Ved lengre tids sykdom i eksamenssemesteret kan det søkes instituttet om utsatt eksamen. Søknaden vurderes av instituttleder på grunnlag av sykdomsperiodens lengde, ønsket tidspunkt for utsatt eksamen og institusjonens mulighet for en hensiktsmessig eksamensavvikling.

AVGANGSUTSTILLINGER

Alle studenter skal vise sitt kunstneriske arbeid i en felles avgangsutstilling. Arbeidene som er del av eksamensvurderingen, kan ikke stilles ut andre steder før avgangsutstillingen er avsluttet, med mindre det foreligger skriftlig tilsagn om dette fra dekanen.

IKKE BESTÅTT

En student har strøket til eksamen når eksamen er vurdert til Ikke bestått.

Ved fastsettelse av Ikke bestått, må dette begrunnes skriftlig fra sensorene innen tre dager. Instituttleder skal informeres umiddelbart av sensorene ved eventuell fastsettelse av karakteren Ikke bestått. 9

VURDERINGSFORSØK

Hvis en student ikke leverer inn sine arbeider til den frist som er gitt, eller ber om at innleverte arbeider ikke skal vurderes, regnes dette som ett av tre gjeldende eksamensforsøk, jf. § 6.8 i UiBs forskrift.

Hvis studenter som er oppmeldt til eksamen ikke gjennomfører denne av andre grunner enn dokumentert sykdom, regnes dette som ett av tre tellende eksamensforsøk , jf. § 6.8 i UiBs forskrift.

KLAGE/NY SENSUR2

Ved kunngjøring av Ikke bestått skal fakultetet opplyse om studentens klagerett jf. Lov om universiteter og høgskoler (Uhl).

PLAGIAT

Manglende kildehenvisninger kan regnes som plagiat, og betyr i denne sammenheng å gjengi andres arbeid som sitt eget. Manglende kildehenvisninger kan vurderes som overtredelse av regelen i universitets- og høyskolelovens § 4-7, og kan føre til annullering av eksamen.

Sak om annullering avgjøres av Universitetet i Bergens klagenemnd. Klageinstans er det nasjonale klageorganet Felles klagenemnd, jf. universitets- og høyskoleloven § 5-1 nr 7, jfr. FOR 2005-10-10 nr 1192: Forskrift om felles klagenemnd for behandling av klagesaker etter lov om universiteter og høyskoler § 4-7 til § 4-10.

INFORMASJON OM EKSTRAORDINÆRE ENDRINGER I EKSAMEN VED BACHELORPROGRAMMET I KUNST, VÅR 2021

INFORMASJON OM EKSAMENSTEKSTEN

INFORMASJON TIL STUDENTENE

PLANLEGGINGSRESSURSER

Romlogistikk for eksamen og opptak i M61 (obs: krever innlogging til Sharepoint med uib-bruker og passord)

Veilederoversikt (obs: krever innlogging til Sharepoint med uib-bruker og passord)

Sensorarbeid (obs: krever innlogging til Sharepoint med uib-bruker og passord)

Tidsplan for eksamen (obs: krever innlogging til Sharepoint med uib-bruker og passord)

Veileder for digital eksamen BAKU 6, vår 2021