Hjem
UiB Universell

Bakgrunn, visjon og mandat

UiB skal være blant de beste i landet på universell utforming for å sikre mangfold og inkludering, slik at vi best mulig kan legge til rette for at alle kvalifiserte studenter ved UiB har like muligheter for deltakelse i studiet. 

Hovedinnhold

Gjennom målrettet arbeid med tilgjengelighet og universell utforming vil vi bidra til å forme UiB til et universitet med rom for alle, uavhengig av funksjonsvariasjon.  Dette ønsker vi å oppnå gjennom arbeid med å øke bevisstheten rundt, og kunnskapen om, universell utforming, for slik å fremme en robust kultur for universell utforming av det helhetlige lærings-/arbeidsmiljøet.  

I det helhetlige læringsmiljøet inngår: Det pedagogiske, digitale, fysiske, organisatoriske og det psykososiale læringsmiljøet. Dette kan du lese mer om i fanen «Universell utforming av læringsmiljøet». 

Opprettelsen av UiB Universell er et initiativ fra Universitetet i Bergen for å fremme tilgjengelighet for, og inkludering av, alle studenter. Bakgrunnen for opprettelsen er Henriksen-rapporten i 2018 og prosjektet Gullstandard i 2020. Begge disse ga en vurdering av gjeldende tilgjengelighet, og tilstanden for universell utforming på UiB. I tillegg ga rapportene forslag til tiltak.