Hjem
UiB Universell

Inviter oss gjerne

Det arbeides for tiden med å utarbeide en helhetlig plan for arbeidet som skisserer trinnene som trengs for å forbedre universell utforming ved universitetet. Planen skal synliggjøre for UiB beste praksis, inneholde kortsiktige og langsiktige mål, ansvarlig for gjennomføring, samt tidfesting for dette. kompetanseheving, tidslinjer, budsjettkrav og spesifikke ansvarsområder, og justeres årlig. 

Hovedinnhold

UiB Universell skal råde og veilede fakulteter og institutter i teknologi og arrangementer i forhold til universell utforming, som letter arbeidet for undervisere og letter studiehverdagen til studentene.  

UiB Universell skal utvikle og tilby kompetanseheving og støtte til ansatte, fakultet og institutt om hvordan man skal skape et tilgjengelig lærings- og arbeidsmiljø.     

Gjennom å involvere sentrale interessenter som studenter, ansatte, fakulteter, institutter og fellesadministrasjonen i den videre utviklingen av UiB Universell, ønsker vi å sikre at flest mulig behov dekkes. Andre aktuelle interessenter:  

  • Nettverk for universell utforming og tilrettelegging   

  • Nettverk for tilgjengelighetserklæringer  

  • Læringsmiljøutvalget  

  • STALF  

  • UPED  

UiB Universell ønsker å forbedre tilgjengelighetsarbeidet på Universitet i Bergen til et nivå som er så høyt, at dersom det avdekkes feil ved tilsyn, kan alle feil utbedres innenfor frister, og uten større problemer.   

UiB Universell arbeider for å fremme partnerskap og samarbeid med andre universiteter, høyskoler, organisasjoner og offentlige etater for å dele beste praksis og ressurser. Videre å jobbe mot et felles mål for å fremme tilgjengelighet og universell utforming, lære av hverandre, og utvikle stadig bedre forståelse og metoder for arbeid med universell utforming og tilrettelegging  

Gjennom å styrke internasjonalt samarbeid innen fagfeltet ønsker UiB Universell å ligge i forkant av all utvikling innen fagfeltet.