Hjem
Det psykologiske fakultet
Se hva tidligere studenter jobber med

Master i psykologi - hva kan du bli?

Hovedinnhold

Psykologi gir deg et solid fundament for din fremtidige karriere, og det finnes et bredt spekter av mulige karriereveier etter endte studier. Du utdanner deg ikke til et spesifikt yrke ved å ta en master i psykologi, men du lærer teori og metoder gjennom studiet som du kan bruke i mange forskjellige yrker. Det kan for eksempel være arbeid innenfor psykisk helse, forskning og akademia eller offentlige tjenester og forvaltning. 

Arbeid innenfor psykisk helse fokuserer på å fremme trivsel, forebygge psykiske lidelser og gi støtte og behandling til de som allerede opplever slike utfordringer. Typiske arbeidsplasser kan inkludere: rådgivningssentre, terapiklinikker og sosiale tjenester (f.eks. krisesenter, NAV, rusomsorgstjenester og lignende). 

Når man jobber innen forskning og akademia, handler det om å utforske og utvikle ny kunnskap innen et bestemt fagområde, samt å formidle denne kunnskapen til andre gjennom undervisning og forskningspublikasjoner. Etter fullført mastergrad har du kvalifikasjoner for videre forskning, formidling og undervisning på høyere nivå. Du kan lese mer om Ph.d.-utdanning ved Det psykologiske fakultet her: Ph.d.-utdanning ved Det psykologiske fakultet | Det psykologiske fakultet | UiB

I stillinger innenfor offentlige tjenester og forvaltning kan du blant annet arbeide med saksbehandling, prosjekt, planlegging, koordinering, administrasjon og rådgivning. I de fleste stillinger innenfor denne kategorien er det viktig med god skriftlig og muntlig formuleringsevne. Stillinger som innebærer saksbehandling krever gjerne at man kan arbeide selvstendig og strukturert. I stillinger med arbeidsoppgaver innenfor veiledning og oppfølging blir det lagt vekt på at man trives med å arbeide med mennesker.

Under finner du intervjuer med tidligere studenter på master i psykologi som forteller om studiet og veien deres videre til arbeidslivet.