Hjem
Det psykologiske fakultet
Velkommen til studentene

Velkommen til studiestart!

– Gratulerer med studieplass ved UiB! Velkommen til fakultetet og takk for at du har valgt oss som ditt studiested! Yael Harlap, visedekan for utdanning ved Det psykologiske fakultet

Studieseksjonen psyk.fak.
Her ser du ansatte på studieseksjonen ved fakultetet, de står klare til å hjelpe de nye studentene og gleder seg til å treffe alle!
Foto/ill.:
Det psykologiske fakultet, UiB

Hovedinnhold

Nå er studiestart og velkomstuke rett rundt hjørnet. Fakultet har et helt ukesprogram med ulike aktiviteter, men det er også mange felles arrangementer for alle fakultetenes faddergrupper ved UiB. 

Hjelp og støtte til de nye studentene

Fakultetet har en solid mentorordning som allerede er i gang, og en studieseksjon som gleder seg til å treffe de nye studentene. De ansatte vil være godt synlige i  nye blå t-skjorter.

– Bare kom og snakk med oss, sier Lena Sanden, leder for studieseksjonen. Det er spennende å være ny student, og vi er her for å støtte dere og svare på spørsmål dere måtte ha om oppstart, tilrettelegging, timeplaner, eksamen og ellers det du måtte lure på.  

– Husk at du også kan henvende deg til vårt informasjonssenter

Velkommen til fakultetet!

– Du er her for å begynne på et nytt kapittel i livet – studiene i psykologi eller pedagogikk. Å være student handler ikke bare om å kvalifisere seg til en jobb – selv om studentene våre opplever i høy grad at de får relevante og meningsfulle jobber etter utdanningen. Men du er her også for å sette deg inn i de store spørsmålene: Hvem er jeg? Hvem blir jeg? Hva har jeg å bidra med? Hva slags samfunn vil jeg, og vi, være med på å skape?

Studietiden vil sannsynligvis utfordre deg til å tenke annerledes på ting som du i dag tar for gitt. Forskning om studentenes læring og opplevelse av høyere utdanning viser tydelig hvor viktig det er at studenter opplever at de er en del av et lærende fellesskap. Det vil si at relasjoner med de andre er nøkkelen til trivsel og suksess ved universitetet. For deg som har valgt å studere psykologi eller pedagogikk, er viktigheten av relasjoner sannsynligvis ikke særlig overraskende. Dette gjelder også deg og din læring!

    Noe av dette er vårt ansvar som fakultet og universitet å tilrettelegge for. Gode arenaer for samhandling og læring, dyktige fagfolk som underviser, medstudenter i roller som fadder, mentor og seminarleder, flinke og kunnskapsrike programkoordinatorer, og et trivelig læringsmiljø. Du har selv også et stort ansvar for å dra nytte av dette nettet av relasjoner rundt deg. Bli gjerne kjent med dine medstudenter, ikke nøl med å snakke med programkoordinatorene når du har behov, hils på og still spørsmål til underviserne, og delta aktivt i undervisning, interessegrupper og i mentorgruppen. Slik øker du sjansen for å få mest mulig ut av studietiden din!

    Velkommen igjen til Det psykologiske fakultet, vi føler oss heldige med at akkurat du er her! Yael Harlap, visedekan for utdanning ved  fakultetet.