Hjem
Det psykologiske fakultet

Silje Steinsbekk

Førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, NTNU.

Hovedinnhold

Kontaktinformasjon

Etter mange år som kliniker entret jeg akademia og disputerte i januar 2012 med avhandlingen "Children in treatment for obesity: psychological perspectives, physical activity and diet". Avhandlingen baserer seg på en behandlingsstudie ved St Olavs Hospital, hvor jeg fortsatt jobber 20% ved overvektspoliklinikk for barn og unge.

Som forsker ved NTNU er jeg tilknyttet prosjektet "Tidlig Trygg i Trondheim", en longitudinell studie av forekomst, forløp og risikofaktorer for psykiske vansker hos 1000 barn. Ingen studier har tidligere benyttet et så stort utvalg for å kartlegge forekomst av psykiske vansker hos førskolebarn. Prosjektet ledes av professor Lars Wichstrøm og data samles inn annethvert år. Vi startet datainnsamlingen da barna var 4 år, og er nå godt i gang med bølge 3 (8 år).

Jeg ser for tiden på sammenhengen mellom søvn vansker og psykiske lidelser og undersøker både komorbiditet og søvnvansker som en mulig risikofaktor for utvikling av psykiske lidelser. I tillegg til kartlegging av psykisk helse har vi også data på vekt, spiseatferd og fysisk aktivitet, noe som gjør det mulig for meg å studere risiko- og beskyttelsesfaktorer for utvikling av overvekt og fedme.