Hjem
Universitetsbiblioteket

Forskningsdatanettverk i Bergen

Håndtering, arkivering og gjenbruk av forskningsdata er et aktuelt tema som opptar både forskere og ansatte knyttet til infrastrukturer og administrasjon. For å skape en felles møteplass og kommunikasjonsplattform har UiB tatt initiativ til å etablere Forskningsdatanettverk i Bergen.

Hovedinnhold

E-postliste

forskningsdatanettverk@uib.no er en e-postliste for utveksling av utviklinger, bestepraksis, praktiske utfordringer og relevante arrangement innenfor tema forskningsdatahåndtering. På listen er kollegaer fra ulike forskningsinstitusjoner og -infrastrukturer, inkludert mange som utøver en støtte rundt datahåndtering. Bli med på listen her, og bruk den til å dele informasjon og erfaringer og diskutér med andre interessenter. 

 

Lunsjseminar

Arbeidsgruppen for åpne data ved UiB inviterer til fysiske møter en gang i semesteret. Invitasjon og påmelding blir sendt ut gjennom e-postlisten. Det neste seminaret er planlagt høsten 2024 (dato ikke fastsatt).

Det forrige seminaret ble avholdt 8. mai, kl 9.00-12.30 i Nygårdsgaten 5, med følgende program:

 

09:00 Welcome to the seminar and NG5Karin Rydving (University Library, UiB) and Erik Sandquist (Division of Research and Innovation, UiB)

09:15 Perspectives from the Norwegian Institute of Public Health:Håvard Kolle Riis, Ragnhild Valen, Even Birkeland (FHI)

10:00 Coffee break

10:15 Perspectives from EOSC-ENTRUST: A European Network of TRUSTed research environments Christine Stansberg (SAFE, UiB) and Korbinian Bösl (ELIXIR, UiB)

11:00 Short break

11:10 Update on new developments in law and practicesJanecke Veim (Data Protection Officer, UiB)

11:40 Data quality - routines and measurability Introduced by Jenny Ostrop (University Library, UiB)

12:00 Lunch and chat

12:30 End

 

Nysgjerrig på tidligere program? Du finner de lenket under.