Hjem

UiB Universell

Hovedinnhold

Ikon for menneske

Universell utforming er et viktig satsningsområde for UiB, og UiB Universell er en sentral tjeneste som skal bistå fakultetene og instituttene i dette arbeidet.

Begrepet universell utforming er et omfangsrikt begrep, og beskrives som en ”strategi” eller ”tenkemåte” for hvordan vi utformer samfunnet rundt oss. Det er også et viktig fagbegrep på mange felt, som for eksempel innenfor design og arkitektur. Universell utforming er nå et viktig begrep på nesten alle samfunnsområder, også innen undervisning og læringsmiljø.

Sentralt i tenkingen rundt universell utforming er hensynet til at alle brukergrupper skal innarbeides i en og samme løsning så langt det lar seg gjøre. Målsettingen er å planlegge med utgangspunktet i mangfoldet i befolkningen.

 

 

 

 

Invitasjon til deltagelse
Flyer til Læringskonferansen
okt 17

UiB Læringskonferanse 2024

Tilknytning, fellesskap, inkludering

Tilrettelegging
Dette bildet viser en gruppe studenter i livlig samtale rundt et bord

Informasjon til ansatte om universell utforming og individuell tilrettelegging

Her finner du tips til hva du som underviser, emneansvarlig eller studieveileder bør tenke på når du har studenter med ulike funksjonsnedsettelser. Du vil også finne ressurser i forhold til universell utforming av læremidler, nettsteder og dokumenter.