Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Etter ti år som senter for fremragende utdanning trekker bioCEED frem følgende tre suksessfaktorer for å lykkes med god utdanning; en kunnskapsbasert og kollegial praksis, med studenter som partnere.
Torsdag 14. mars åpnet Det Matematisk-Naturvitenskapelige fakultetet dørene for at bedrifter og studenter kunne møtes for å utforske karrieremuligheter.
Akvariet i Bergen inviterte til åpning av sin nyeste utstilling, «Havet i endring». Den nye installasjonen består av et stort akvarium med maneter som senteret sjenerøst har gitt i gave.
Universitetet i Bergens kommunikasjonsseksjon har oversikt over eksperter på ulike tema. Vi har nå spilt inn CeSAM-forskere til disse listene, særlig under overskriften 'Naturavtalen, naturpanelet, naturkrise og naturgoder'.
Helt siden matematikkprofessor Inga Berre startet å studere har det vært viktig for henne å bidra til det beste for samfunnet. - Deling av kunnskap og godt internasjonalt samarbeid er avgjørende for å løse store samfunnsutfordringer, og det setter jeg pris på å kunne bidra til, sier hun.
I forrige uke ledet fire medlemmer av Senteret for dyphavsforskning en feltekskursjon for kurset GEOV-109 Introduksjon til geokjemi ved en tidligere pyrittgruve i Sunnhordland Geopark.
Eit eksperiment utført over store deler av Arktis, viser at tundraen i snitt slepper ut 30 prosent meir karbondioksid når temperaturen stig med 1,4 °C, noko som tilsvarer tjue års oppvarming. Resultatet kjem fram i ei stor samlestudie nyleg publisert i Nature.
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets nye æresdoktor, Christopher Aiden-Lee Jackson, æres for sin forskning som har hatt stor betydning for forståelse av jordskjelv, vulkanisme og utvinning av naturressurser. Og for sin innsats for mangfold, inkludering og likestilling.
An Express overview over 20 recent Polar Science articles from Bergen was presented on May 10.
Bergen Offshore Wind Centre (BOW)s egne havvindeksperter, professor emeritus Finn Gunnar Nielsen og førsteamanuensis Ignacio Herrera Anchustegui, har skrevet to nye bøker om havvind og det var mange som møtte opp for å høre mer da disse ble lansert.
Ifølge Studiebarometeret er de som studerer Datasikkerhet blant universitetets mest fornøyde – og i norgestoppen blant lignende studier. Vi spurte to av dem om studentlivet.
I februar fikk biologistudentene Kristina Heggli Lorentzen, Eli Inntveit og Magnus Syvertsen en unik mulighet til å delta på en vinterekspedisjon til Svalbard, som en del av deres studier i BIO298 - Yrkespraksis i biologi.
Et innblikk i doktorgradslivet hos Norges eldste forskningsmiljø innen datasikkerhet.
Bergen Offshore Wind Centre (BOW) er i Dagens Næringsliv 22. Mars 2024. Skal det bli et norsk havvindeventyr, må vi løse disse utfordringene: stabil strømproduksjon, forutsigbare konsesjonsforhold og folkelig støtte.
Nytt forskningsprosjekt på Vestlandet kan gi et stort sprang framover i kampen mot kreft. Målet er å perfeksjonere behandlingen med protonterapi for å gi smartere, sikrere og mer skånsomme behandlingsmetoder.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid - søknadsfrist 30. april 2024.
Denne helgen samlet Norges fremste unge talenter seg på Høyteknologisenteret for å konkurrere i programmering.
Under Meltzermiddagen 8. mars ble det kunngjort at årets Meltzerpriser tildeles professor Nina Langeland, professor Nikolai Østgaard, professor Christian Haug Eide, forsker Ellen Christine Røyrvik og professor Eirik Holmøyvik.

Sider