Home
Employee Pages

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
IT for forskning

Ulike typer utstyr på nett

Mange forskere har behov for å koble ulike forskningsutstyr til nettverket og kunne lagre dataene som genereres. IT-avdelingen har flere produkter og tjenester som kan dekke dette behovet.

AI-generert illustrasjonsbilde
Photo:
MS Copilot, Generated with AI ∙ 2 July 2024 at 2:01 PM

Main content

Hvilken tjeneste som passer, er avhengig av typen utstyr, mengden data og sikkerhetskravene.

Du må vurdere hvor lenge du trenger å lagre dataene, hvor ofte du skal bruke dem, hvor sensitiv informasjonen er, og om du skal dele dataene med andre. I tilfelle LittNett må du sørge for at utstyret har riktig programvare og oppdateringer, og at du følger retningslinjene for informasjonssikkerhet.

Hvis du er usikker på hvilket produkt eller tjeneste som passer best for ditt behov, kan du kontakte oss på https://hjelp.uib.no. Vi vil veilede deg gjennom prosessen og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha.

 

LabIT

LittNett

Klientdrift (UiB PC)

Tilgang til internettBegrenset tilgang til internett etter behov. (Åpninger definert som FQDN, URL eller IP-addresser.)Dataoverføring kun ut til internett, ikke inn fra internettFull tilgang til internett
Lagre dataLagring på fellesområder lokalt på UiBLagring på OneDriveLagring på fellesområder lokalt på UiB
Tilgang til UiB-nettBegrenset tilgang til UiB-nett etter behovIkke tilgang til UiB-nettFull tilgang til UiB-nett
Logge inn på utstyretMed jumphost*Ikke mulig å logge påPålogging direkte på PC-en

* Forklaringer:

  • Proxy: Kobling til internett gjennom en annen datamaskin. I LabIT gir proxy tilgang til innhold som er tillatt (hvitelistet). 
  • Jumphost: En datamaskin som på en sikker måte hjelper deg å koble til et annet nettverk eller en annen enhet som er vanskelig eller umulig å nå direkte. For eksempel kan du bruke en jumphost til å komme inn på et nettverk som bare er for ditt LabIT-prosjekt.

For priser på lagring på UiBs fellesområder, se prislisten: https://it.uib.no/Prisliste_IT_tjenester#Lagring.

    Les mer om hvilke data som kan lagres hvor i lagringsguiden: https://www.uib.no/lagring.