Home
The University Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
News

Tid for roser

Nå er det duft av sommer og summende humler i Rosariet. Roseinteresserte må kjenne sin besøkelsestid!

Den store klatrerosen ved rosebøylen til de moderne rosene.
Den store klatrerosen ved rosebøylen til de moderne rosene.
Photo:
Bjørn Moe

Main content

Årets roseblomstring er finere enn på mange år. De kalde vintrene vi hadde for 2 - 3 år siden gikk hardt ut over rosene, og mange sorter måtte gi tapt. Men vi har arbeidet målrettet for å bygge opp samlingen på nytt og dessuten tilført ny jord, grøftet og laget bedre drenering. Det har gitt resultater.

Blomstringene i Rosariet startet tidlig slik de fleste andre plantene gjorde denne våren. Først ute var som vanlig villrosene (Rosa sericea) allerede i slutten av april, og det er rekordtidlig.  

Men det er i juli Rosariet står i full flor, og akkurat nå er blomstringen spesielt fin med mye spennende å se både i Den historiske bakken og i blant De morderne rosene. Den lange perioden med stabilt finvær denne forsommeren har vært gunstig. 

Klatrerosen 'Francis E. Lester' blomstrer for første gang i år i følge rosegartner Daniel Ducrocq. Dessuten har vi en (nesten) blå rose 'Rhapsody in Blue' som er en moderne rose som vi viser nederst i samlingen. Den skiller seg klart ut blant det store mangfoldet av roser i mer tradisjonelle farger.