Hjem
K.G. Jebsen-senter for autoimmune sykdommer

Hovedinnhold

Luke 7 - KG Jebsen 2018

Luke 7 i KGJ-kalenderen

Hilsen fra Elisabeth som jobber ved ROAS

Illustrasjonsbilde
Foto/ill.:
Diane Dempsey Design

Jeg heter Elisabeth og har jobbet i ROAS siden høsten 2006.

Med min bakgrunn som ingeniør er jeg tekniker i gruppen, en funksjon med mange forskjellige oppgaver.

Den aller viktigste av disse er å ta imot innkomne prøver til gruppen og registeret vårt, og sørge for at de blir forsvarlig håndtert, oppbevart og katalogisert. Prøvene blir nøye merket med en anonym kode som bare vi i gruppen har nøkkelen til, og deretter blir de lagret i frysere som holder minus 80 grader.

Det er også min oppgave å analysere prøvene for et utvalg av autoantistoff, og å holde registeret vårt oppdatert mht analyseresultat på disse.

En vanlig hverdag på labben for meg kan ofte sammenlignes med å holde selskap noe vi gjerne gjør på denne tiden av året; En hektisk prosess i forkant med forberedelsen og innkjøp, slik at alt er i hus før selve matlagingen kan settes i gang. Et vellykket resultat er ofte en kombinasjon av en god oppskrift og lang erfaring, og akkurat slik er det å jobbe på et laboratorium. Det føles godt når man selv er fornøyd med resultatet og gjestene gir ros, og slik er det også i mitt arbeid. Da kan til og med både oppvasken og rydding i etterkant virke hyggelig og avslappende og alt arbeidet verd strevet.

Så vel på jobb som på fritiden liker jeg å være aktiv og er veldig glad i å gå tur på fjellet både til fots og på ski og å drive med yoga. Dessuten har jeg mange som ønsker seg både gensere og luer, så jeg har alltid et strikketøy på gang.