Hjem
Mediebruksgruppen
Digital frakobling

Digital frakobling stresser ungdommer

Ph.d.-kandidat Mehri Agai har snakket med den spanske avisen El País om hvordan digital frakobling er mer krevende for ungdom enn voksne.

image of mobile phone
Foto/ill.:
Rob Hampson, unsplash.com

Hovedinnhold

En privatskole i Torrelodones (Madrid) har tatt krigen mot mobiltelefoner i klasserommene i en kreativ retning. På skolen bærer elevene sine mobiltelefoner innelåst i tøyposer med en sikkerhetsmagnetlukking. Hver morgen og ettermiddag står elevene i kø med sekkene sine for å gå forbi magneten ved døren, holdt av et par lærere.

El País – Spanias største avis – snakket med Mediebruksgruppens ph.d.-kandidat Mehri S. Agai for å få innsikt i hva digital frakobling og mobilfrie perioder betyr for tenåringer. "Når det gjelder selvkontroll", sier Agai, "kan vesker hjelpe noen mennesker fordi de eliminerer den umiddelbare fristelsen til å se på mobilene sine, noe som reduserer distraksjoner. Men for andre kan det å ikke være fullt tilgjengelig være en stressende faktor".

"Disse periodene med digital frakobling - de krever mer innsats for ungdom som gruppe," sier Agai. "Årsaken er at de er avhengige av den digitale verden for sin fritid, sosialisering og, enda viktigere, i forsøkene på å danne sin identitet. De har vokst opp i en verden der digital teknologi er allestedsnærværende, legger hun til."

Les artikkelen i La Pais (på spansk).