Hjem
Mediebruksgruppen
Nyhet

Erik Knudsen er ny førsteamanuensis i medievitenskap

Ved inngangen til det nye året feirer vi at Erik Knudsen er nyslått førsteamanuensis.

Erik Knudsen
Foto/ill.:
Sigrid Haaland

Hovedinnhold

Insitutt for informasjon- og medievitenskap ønsker Erik Knudsen hjertelig velkommen med ny, fast ansettelse som førsteamanuensis.

Erik Knudsen er en internasjonalt anerkjent ekspert på kvantitativ publikumsforskning, og har arbeidet ved Universitetet i Bergen i 12 år. Han var postdoktor ved DIGSSCORE frem til 2020, og har siden blitt leder for prosjektet NEWSREC samt en sentral del av forskerteamet i SFI MediaFutures

Knudsen har spisskompetanse innen kvantitativ medie- og publikumsforskning, effekter av bruk av nye og etablerte medier, tillit til journalistikk og effekter av politisk kommunikasjon. Han har skrevet doktoravhandling om medienes fremstillingsmakt og innvirkning på holdninger og institusjoner – med utgangspunkt i medienes omtale av NAV. Videre har han bred erfaring innen forsking som benytter eksperimentelle design og avanserte statistiske analyser av medietekster og meningsdanning. Hans arbeid har blitt publisert i anerkjente tidsskrift som Journal of Communication, Political Communication, Digital Journalism og Journalism.