Nyhetsarkiv for UNESCO Chair: Bærekraftig arv og miljøforvaltning
I desember holdt prosjektgruppen BIOSPHERE et dialogmøte om målene i Naturavtalen med aktører fra Nordhordlandskommunene som avslutning på bærekraftsanalysen som har pågått denne høsten.
Etter 3,5 år går CULTIVATE-prosjektet mot slutten. I løpet av den første uken i november møtte medlemmer av UNESCO Chair-gruppen de andre prosjektpartnerne for et siste arrangement i Edinburgh arrangert av Centre for Mountain Studies ved University of Highlands and Islands, etterfulgt av et siste prosjektmøte, og en omvisning i Wester Ross biosfæreområde.
Solveig Jespersen Haga er masterstudent innafor berekraft ved Senter for vitskapsteori, og samarbeider med ACTIONABLE-prosjektet i si mastergradsoppgåve som handlar om korleis ulike grupper verdset natur når det kjem til utbygging av vindkraft.
I høst jobber UNESCO Chair-prosjektet BIOSPHERE med å kartlegge hvordan norske kommuner kan arbeide med Naturavtalen, og bruker spesifikt Alver kommune – den største kommunen i Nordhordland UNESCO biosfæreområde – som eksempelkommune. I september holdt gruppen sitt første av tre møter i forbindelse med dette.
Det sekstende Naturtoppmøtet (COP16 - Conference of the Parties to the Convention of Biological Diversity) finner sted i Colombia i slutten av oktober, og CeSAM-lederne har sørget for å gjøre sine meninger hørt i forkant av møtet.
Står uerstattelige natur- og kulturverdier i Vest-Norge i fare for å ødelegges av industriutbygging? Det har over en tid vært debatter om kommende industriutbygging i den vest-norske kommunen Bremanger. UNESCO Chair for bærekraftig arv og miljøforvaltning, Inger Måren, har også kastet seg inn i denne debatten.
«Når man gir naturen en sjanse kan en vanskelig situasjon raskt snus. Men for å kunne gjøre det, må beslutningstakere ha kunnskapen de trenger for å gjøre de riktige tiltakene.»
Den 5. desember arrangerte CeSAM og UNESCO Chair gruppen en workshop for studenter og unge forskere - sammen med IPBES (Naturpanelet) som holder møte i Bergen denne uken.
27. november representerte UNESCO Chair for bærekraftig arv og miljøforvaltning og CeSAM-forsker Inger Måren UiB under regjeringens innspillsmøte for to kommende stortingsmeldinger; en om naturmangfold og en om klima.
UiBs UNESCO Chair for Bærekraftig Arv og Miljøforvaltning – Natur og Kultur har nylig vært oppe til vurdering om fornyelse, og ble 18. september tilegnet fire nye år. Professor Inger Elisabeth Måren (Institutt for biovitenskap) fortsetter i stillingen som UNESCO Chair.
Regjeringen har fått sterk kritikk fra Riksrevisjonen for at Norge fremdeles mangler en helhetlig og tverrsektoriell tilnærming, ikke har utarbeidet nasjonale indikatorer og mangler ambisjoner nesten fem år etter bærekraftsmålene ble vedtatt. Nikolai Astrup spurte om innspill til handlingsplanen og jeg spilte inn følgende:
På Day Zero av Bærekraftskonferansen i Bergen 2020 myldret det i Storelogen på Kvarteret med over 80 entusiastiske mennesker som kom for å diskutere Nordhordland UNESCO Biosfæreområde som en arena for bærekraftig utvikling. Den interaktive arbeidssmia ble arrangert av UNESCO Chair ved Universitetet i Bergen, den norske UNESCO-kommisjonen, Nordhordland UNESCO Biosfæreområde og det norske FN-... Les mer
On Day Zero of the 2020 Bergen SDG Conference, Storelogen at Kvarteret was crowded with more than 80 enthusiastic people eager to discuss Nordhordland UNESCO Biosphere as an arena for sustainable development. The interactive workshop was arranged by the UNESCO Chair at the University of Bergen, the Norwegian National Commission for UNESCO, Nordhordland UNESCO Biosphere and The United Nations... Les mer
- desember 2024 (1)
- november 2024 (1)
- oktober 2024 (1)
- september 2024 (2)
- august 2024 (1)
- mai 2024 (1)
- desember 2023 (1)
- november 2023 (1)
- september 2023 (1)
- desember 2020 (1)
- mars 2020 (2)