Hjem
Forskning

Nyhetsarkiv for Forskning

Eivind Valen er professor i bioinformatikk, og jobber med å forstå kroppen gjennom bruk av biologiske stordata.
Universitetet i Bergen (UiB) og NORCE har gått sammen om å gi innspill til EU-kommisjonen om havrelatert forskning og innovasjon i Horisont Europa. Les hovedpunktene her.
Klimaforsker Eystein Jansen er valgt som visepresident i Det europeiske forskningsrådet (ERC). Han er den første norske forskeren som går inn i ledelsen i europeisk forsknings elitedivisjon.
23. september deltok professor og BOW-direktør Finn Gunnar Nielsen i webinaret "Sameksistens til havs: Hva må være på plass for legitim utbygging av havvind i Norge?"
Romforsker Karl Magnus Laundal er sentral i flere internasjonale prosjekter om hvordan jorden er koblet til verdensrommet. Forskningen kan blant annet føre til bedre forståelse av nordlys og fenomener som påvirker satellitter og teknologi på jordens overflate.
Tiden er knapp for utbygging av havvindparker hvis regjeringens ambisjoner skal nås. Er det mulig å slanke konsesjonsprosessen? Ja, det mener i hvert fall jusprofessor Sigrid Eskeland Schütz.
Hvordan er vind- og bølgeforholdene i områdene regjeringen har åpnet for utbygging av vind? Etienne Cheynet har sammen med kollegaer analysert været for perioden 1992 til 2020 i Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.