Motivasjon og skremsel
Torsdag 17. august ble nye masterstudenter på sammenliknende politikk ønsket velkommen.
Hovedinnhold
De nye studentene fikk velkomstgave av instituttleder Jan Oskar Engene – en kjøleskapsmagnet med sampolrelatert motiv og en oppfordring om å levere masteroppgaven og fullføre studiet våren 2019.
– Dette er en tradisjon ved sampol, og vi begynner å få en fin samling av magneter fra tidligere kull, sier Engene. Han håper og tror magneten kan hjelpe på motivasjonen til studentene som har to krevende og spennende år foran seg.
I tillegg til motivasjonsboosten fikk det nye masterkullet innblikk i fagene de skal ha første semester, samt hva som forventes av dem på studiet. Michael Alvarez og Tor Midtbø la ikke skjul på at de går en travel tid i møte, og at det stilles høye krav til studentene. I høst skal de gjennom et intensivt kurs med innsikt i sentral litteratur, tema og ordskifte i sammenliknende politikk, samt en bred innføring i statistisk analyse.
Et sosialt studium
Studenter på andre året kunne trøste med at masterprogrammet i tillegg til å være et faglig krevende studium, er et veldig sosialt et. For tiden går mye av fritiden til å planlegge den kommende Sampolkonferansen, arrangert av masterstudenter på sampol. De prioriterer også studiemiljøet gjennom lunsjer, quiz, vinlotteri, hyttetur og studietur.
Blant de nye masterstudentene finner vi Simen Aasheim Johannessen, Synnøve Ravnestad Eikefet, Nadia Rojahn Martinsen og Idunn Johanne Nørbech. Samtlige har en bachelorgrad i sammenliknende politikk ved UiB bak seg.
Skremmende, men spennende
Simen forteller at han trivdes godt på sampol og ønsket å fortsette på det han har inntrykk av er en veldig interessant master. Synnøve sammenliknet sampol med statsvitenskap ved UiO da hun vurderte masterprogram. En av hovedgrunnene til at valget falt på sampol var tyngden i kvantitativ metode. I følge Nadia stiller man mye sterkere i arbeidslivet med en master, og da spesielt med tanke på metodekunnskaper, som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.
Når studentene blir spurt om forventningene de har til studiet sier Idunn at hun tror det blir mye arbeid. Nadia kommenterer at introduksjonen de har fått er litt skremmende, men sikkert nødvendig for å få de til å jobbe hardt fra start og være forberedt på at det blir krevende. Simen forteller at han ble litt stressa av lese studieheftet med en omfattende litteraturliste. De er dog klar over at ikke alt skal leses i detalj og at det gjelder å trekke ut den viktigste informasjonen – en ferdighet de skal bli drillet i dette semesteret. Synnøve tror det blir veldig spennende.