Hjem
Institutt for sammenliknende politikk
KARRIERE

Rådgiver i Initiativ Vest

Ingrid Wågen leverte sin masteroppgave i sammenliknende politikk våren 2022. I dag jobber hun som rådgiver i tankesmien Initiativ Vest.

Hovedinnhold

Ta på deg et verv eller to, engasjer deg i et styre, planlegg en konferanse. Å få seg en jobb står ikke og faller på toppkarakterer, men evnen til å vise arbeidskapasitet og erfaring.

Hvor jobber du nå og hva jobber du med?

Jeg jobber som rådgiver i tankesmien Initiativ Vest, som er en uavhengig tankesmie som skal bidra til samfunnsutviklingen på Vestlandet. I jobben som rådgiver driver jeg med innhenting av faktabasert kunnskap, deltar på konferanser, planlegger seminarer og deltar i den daglige driften av tankesmien.

Hva er det beste og det mest utfordrende med jobben din?

Det beste med jobben min er muligheten til å dykke ned i saker som har stor betydning for folk fra hele Vestlandet. Det er en spennende utfordring å forstå og bidra til å løse de utfordringene og mulighetene som finnes i regionen. Gjennom jobben får jeg også mulighet til å bli kjent med, og snakke med interessante mennesker.  Det mest utfordrende med jobben er at dette ikke er en typisk ni-til-fem jobb. I en tankesmie skal en tenke utenfor boksen, som både er det mest utfordrende og mest givende med stillingen. I motsetning til mange som jobber i store organisasjoner med faste arbeidsoppgaver har jeg friheten til å forfølge prosjekter som jeg finner spennende og meningsfulle.

På hvilken måte drar du nytte av utdannelsen din ved Sampol i jobbsammenheng?

Utdanningen min har gitt meg en grundig forståelse for politiske prosesser, politikk, og samfunnsanalyse. Dette er sentralt for å vurdere og formulere effektive løsninger for de utfordringene og mulighetene vi jobber med i tankesmien. Videre har Sampol gitt meg evnen til å utføre grundig forskning og analysere data, noe som er nødvendig for å produsere faktabasert kunnskap.

Opplever du at utdannelsen din har gitt deg kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet?

Ved første øyekast, eller Finn-søk, gjør den kanskje ikke det. Likevel gir sammenlignende politikk en unik evne til kritisk tenkning, problemløsning og forskning. Disse egenskapene er ettertraktet i dagens arbeidsmarked uavhengig av hvilken bransje du velger. Å bli ettertraktet handler om å kunne anvende kunnskap på nye utfordringer, tilpasse seg endringer og kontinuerlig utvikle seg. Utdanning gir en solid plattform for å møte de stadig skiftende kravene i arbeidslivet. Så selv om kompetansen din kanskje ikke er oppført direkte i en stillingsannonse kan den likevel være den avgjørende faktoren for å lykkes karrieremessig.

Hva vil du anbefale til studenter som ønsker en tilsvarende jobb?

Vi har ikke studert en profesjonsutdanning. Det vil si at det er i stor grad opp til deg selv å gjøre deg attraktiv for arbeidsmarkedet. Dersom du ønsker deg en tilsvarende jobb som meg anbefaler jeg deg å gjøre ting utenfor studiet.

Ta på deg et verv eller to, engasjer deg i et styre, planlegg en konferanse. Å få seg en jobb står ikke og faller på toppkarakterer, men evnen til å vise arbeidskapasitet og erfaring. Vær gjerne spesifikk i det du engasjerer deg i og finn organisasjoner innenfor det du kunne tenkte deg å jobbe med. Studietiden blir også mye kjekkere om du har det travelt!