Hjem
Stiftelsen Det norske arboret
Dødsfall

MINNEORD FOR BJARNE RIEBER 

Bjarne Rieber var lidenskapelig opptatt av natur og hage, formidling av kunnskap og forskning. Hans engasjement for Arboretet på Milde har vært stort og hengivent. Stiftelsen Det norske arboret er svært takknemlig for Bjarne Rieber og familien sitt engasjement for det unike Arboretet på Milde. 

Bjarne (t.h.) og Iwona (bak) overrakte 1 mill. kr til grunnkapitalen i Arboretets Rhododendronfond. Sverre Spildo (t.v.) mottok som styreformann i Stiftelsen Det norske arboret
5. mai 2006 da Bjarne (t.h.) og Iwona (bak) overrakte 1 mill. kr til grunnkapitalen i Arboretets Rhododendronfond. Sverre Spildo (t.v.)
Foto/ill.:
Per Harald Salvesen

Hovedinnhold

Bjarne Rieber har vært familien Riebers representant i Arboretets styre siden hans far døde 6. februar 1978. Fritz C. Rieber var initiativtaker til Arboretet på Milde, og ivret sterkt for stedets utvikling. Bjarne Rieber arvet sin fars interesse for natur og hage. Helt siden opprettelsen i 1971 har Arboretet satset på Rhododendron, og bygget opp en helt enestående plantesamling som samlet utgjør Nordens største samling. Han fikk også etablert Arboretets Rhododendronfond, som har gitt muligheten til å utvikle nye plantesamlinger og økt kompetanse for de ansatte ved Arboretet.

Arboretets rosarium har en utstilling av over 500 ulike roser, og det er verdifulle samlinger av bartrær, lyngvekster, vekster fra tefamilien, kornell, norske trær, vekster fra magnoliafamilien og lønn. Samlet har Arboretet 6 000 forskjellige arter og kultivarer. 

Uten Bjarne Riebers engasjement og økonomiske støtte ville vi ikke hatt denne viktige samlingen og perlen av et sted i dag. Bjarne Rieber har med stor sakkunnskap om planter, lovverk og økonomi bidratt til videreutvikling av Arboretet og til etableringen av et unikt sted i nasjonal målestokk, for ikke å si internasjonalt.

Vi er uendelig glade for det gode og tette samarbeidet gjennom en årrekke. Bjarne Rieber var alltid så hyggelig og omgjengelig, og til å stole på. Bjarnes død er et både sårt og følbart tap for Arboretet. Han minnes med respekt og glede over det som står igjen etter hans virke. Bjarne Rieber, en velgjører og hageelsker, og filantrop av beste sort, har gått bort. Vi sender våre varmeste tanker til familien. 

Stiftelsen Det norske arboret og Universitetsmuseet