Hjem

UiB Bærekraft

Hovedinnhold

Studenter rydder av plast i skjærgården

Universitetet i Bergen er et forskningsbasert breddeuniversitet der bærekraft er, og lenge har vært, en selvsagt og integrert del av alle våre aktiviteter. Vi fokuserer på bærekraft i vår forskning, utdanning, innovasjon og drift. På disse sidene finner du noen eksempler på hvordan vi jobber med bærekraft på disse områdene samt en oversikt over kommende arrangementer og aktuelle saker.

Har du spørsmål eller innspill til klimaarbeidet ved UiB? Kontakt oss på e-post: klima2030@uib.no

Universitetet i Bergen er utpekt av FN som globalt knutepunkt for bærekraftsmål 14, livet i havet. Les mer om havsatsingen ved UiB.

Nyhet
Steinar Sundberg med papirkomprimator

Nytt prosjekt skal redusere papirbruk ved UiB

Fra og med denne uke er Eiendomsavdelingen ved UiB i gang en ny pilot-ordning for resirkulering av tørkepapir. Tidligere har alt slikt papir blitt sortert som restavfall og gått til forbrenning.

Nyhet
Statsraad Lehmkuhl ankommer bryggen i Bergen

One Ocean Week 2025 - UiBs program

I starten av april er det duket for den tredje One Ocean Week – en uke med spennende og underholdende arrangementer om bærekraftig hav i Bergen. Her finner du en oversikt over UiBs arrangementer i løpet av havuken.

Nyhet
Bilde av student på materialverkstedet til UiB

Materialrester får nytt liv på KMD

På det nye materialverkstedet til KMD transformeres avkapp og materialrester til større objekter. Prosjektet får midler fra UiBs klimafond.

Klimafestival i Bergen
Varmere Våtere Villere 2025

Se bildene fra Varmere Våtere Villere

Klimafestivalen Varmere Våtere Villere ble nylig arrangert, og mange fant veien til lang rekke engasjerende arrangementer på ulike scener i Bergen. Se et utvalg bilder fra UiB sine bidrag til årets klimafestival her.

Kunstig intelligens og klima
Portrett av Stefan Sobolowski

Vil bruke KI for å takle klimautfordringer: - Utnytte det beste fra to verdener

Hovedmålet med senteret er å akselerere utviklingen av innovativ kunstig intelligens sammen med jordsystemvitenskap slik at informasjon kan bli mer pålitelig, brukervennlig og lett tilgjengelig for samfunnet.