Home
The University Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Main content

Pepperbusken er en tropisk slyngplante under skyggetrærne. Planten kan bli over 10 m lang, med mange sidegrener som fører til at den ser buskete ut. Bladene er avlange, mørkegrønne og blanke. Pepper blomstrer med små gulgrønne uanselige blomster, 50-150 sammen i tette aks. De små runde bærelignende fruktene inneholder ett frø hver. Først er de grønne, men når de modnes blir de røde. Fra blomstring til høsting, tar det om lag 6 mnd. Pepperplanten kommer opprinnelig fra India.

Svart pepper: bærene høstes når de er halvmodne, akkurat i det de holder på å bli røde. Så gjæres de et par dager, før de tørkes raskt. Da endres fargen til svart, og fruktkjøttet tørker inn, til de innskrumpede harde kulene vi kjenner.

Hvit pepper: bærene høstes når de er helt modene, men etter høsttingen fjerner man fruktkjøttet i vann, og så tørkes de etterpå. Gir litt mildere smak.

Grønn pepper: bærene høstes før de er modne. Gir en mer aromatisk smak.