Hjem
Universitetsbiblioteket
ÅPEN VITENSKAP

Gjør forskningen din synlig med forskerprofiler

I dette seminaret viser vi hvordan ORCID og andre forskerprofiler kan brukes for å gjøre deg selv som forsker og arbeidet ditt mer synlig

Hovedinnhold

Du kan gjøre deg selv som forsker og arbeidet ditt mer synlig ved å tenke strategisk om din tilstedeværelse på nett. Forskerprofiler gjør det lett for andre å se hva du jobber med for tiden og å finne fram til arbeidene dine. De kan også brukes til å holde oversikt over og vise fram aktiviteter som ikke er synlige gjennom publisering, som forelesninger, veiledning, lederskap, og annet. Forsker-IDer kan hjelpe til med å skille deg fra andre forskere med lignende navn, eller med å samle arbeider du har publisert under ulike navn på ett sted.

Men det finnes flere tjenester for å lage slike profiler, som har ulike egenskaper, og det kan være vanskelig å velge mellom disse. I dette seminaret dekker vi:

  • En introduksjon til ulike forskerprofiler og råd om valg
  • Mulighetene med ORCID, en forsker-ID brukt av mange forskere, blant annet i forbindelse med publisering og søknader om forskningsmidler. Vi viser hvordan man kan bruke automatiske funksjoner for å importere publikasjonene sine
  • Hvordan synliggjøre ulike typer arbeid, for eksempel publikasjoner, konferansebidrag, fagfellevurderinger, preprints, åpne data og kode, osv.
  • ORCID sammenlignet med Web of Science og Google Scholar-profiler
  • Hvordan man lenker ulike profiler sammen

Trykk på "Påmelding" i infoboksen på denne siden for å få en plass.

Seminaret holdes på engelsk. Det kan bli avlyst om det er færre enn 5 deltakere fra UiB påmeldt. En Zoomlenke blir sendt ut til deltakerne dagen før seminaret.