Hjem
Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi
RESSURSSIDE

En smakebit av musikkterapi

Her finner du info om «En smakebit av musikkterapi», et innføringskurs for brukere, pårørende, erfaringskonsulenter og andre interesserte! Du finner et digitalt kurs i fem korte moduler ved å følge lenka nedafor. Fysiske halvdagskurs kommer. Det er helt gratis!

en sanger
Musikkterapi gir muligheter for deltaking og utfoldelse, både for de som har mye og de som har lite erfaring med musikk fra før.
Foto/ill.:
Jonas Johannessen Eian

Hovedinnhold

Lurer du på hva musikkterapi er?

Etter et initiativ fra Polyfons erfaringspanel, tilbyr vi kurset En smakebit av musikkterapi. Dette har vi utvikla i samarbeid med Norsk forening for musikkterapi. Kurset handler om hvordan og hvorfor musikk kan være terapeutisk og brukes som en helseressurs.

Kursopplegget har to deler, et digitalt kurs og et fysisk halvdagskurs. Begge deler er gratis og innholdet i de to delene utfyller hverandre. Du velger sjøl om du følger det digitale kurset, halvdagskurset eller begge deler. 

  • Det digitale kurset har fem moduler (se nedafor). For å ta kurset, bruk denne lenka.
  • I tillegg vil fysiske halvdagskurs bli annonsert senere, se Faktaboksen til høyre.

Det digitalet kurset inneholder tekst, bilder, videoer og lenker til mer info og er altså delt inn i fem moduler (merk at noen av disse fortsatt er under utvikling):

  1. Introduksjon til musikkterapi
  2. Musikkterapi i barn og unges oppvekst
  3. Musikkterapi, psykisk helse og rus
  4. Musikkterapi og eldrehelse
  5. Brukermedvirkning og og gjennom musikkterapi

Kurstilbudene er for deg som ønsker å vite litt mer om musikkterapi, fordi du vil prøve et tilbud, fordi du samarbeider med eller vil tilsette en musikkterapeut, fordi du vil søke utdanning i faget, eller bare fordi du er litt nysgjerrig. Målet er at du skal få nok kunnskap og forståelse til å ta stilling til om dette er noe du vil ha mer av.

Vi håper at kurstilbudene vil gi deg grunnlag for å delta i samtaler om hva musikkterapi kan være og hvor det er behov for det. Gi oss gjerne tilbakemelding om hvordan vi kan utvikle dette videre!

Evalueringsskjema for digitalt kurs