Hjem
Senter for digitale fortellinger
Gjesteforelesning

50 år med hypertekst

Vi ønsker digitale fortellere, litteraturentusiaster og teknologiinteresserte hjertelig velkommen til vår åpningsforelesning på Senter for digitale fortellinger. Bli med på et foredrag som feirer teknologi og historiefortelling i den digitale tidsalderen.

Hovedinnhold

Robert Arellano, en ekspert på elektronisk litteratur, vil hold et spennende og innsiktsfullt foredrag om hypertekstens utvikling og dens innflytelse på moderne digitale fortellinger. Foredraget er en oppdatert versjon av hovedinnlegget på "Half-Century of Hypertext"-feiringen ved Brown University, arrangert av Andries van Dam, en pioner innen hypertekstteknologi.

Arellano vil ta oss med på en reise gjennom tidlige eksperimenter til dagens teknologiske ytterpunkter innen hypertekst, og utforske sammenhengen mellom teknologi og fantasi. Vi får innsikt i hvordan ikke-lineær tekstteknologi har utviklet seg fra tidlige digitale eksperimenter til dagens utvidede virkelighet. Dette foredraget vil interessere alle som er interessert i den digitale fortellingens opphav og utvikling, og vil gi et nytt perspektiv på hypertekst og dens betydning i moderne litteratur.