Hjem
Det psykologiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det psykologiske fakultet

Søknadsfristen for semesterets søknadsrunde til Klimafondet er klar. Søk støtte til ditt tiltak innen 15. mars.
Grønn Campus-prosjektet skal ivareta naturverdier og biologisk mangfold i UiBs arealer. Prosjektet har også fått støtte fra UiBs klimafond.
Professor May Aa. Hauken og senterleder/PhD Unni Heltne har skrevet kapittelet "Psykososial støtte og oppfølging etter naturulykker - hva er kommunens plikter" i boken ¨Flom, skred og jus'.
Det nyskapende SEAS-programmet ved Universitetet i Bergen er blitt godkjent som et såkalt Ocean Decade Action, eller handling som bidrar til FNs havforskningstiår. Dette er det andre UiB-prosjektet som får status som godkjent bidrag til havforskningstiåret.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid - søknadsfrist 1. mars 2025.
Psykologistudenter uten grenser – Bergen (PUG) er tildelt UiB sin prestisjefylte læringsmiljøpris for 2024. Prisen ble delt ut av prorektor Pinar Heggernes og læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet, Magnus Jansen, i Dialogen på Det psykologiske fakultet i forbindelse med fakultetets juledag 27. november.
Helseteknologiselskapet Nordic NeuroLab, med tette bånd til UiB, ble nylig tildelt internasjonaliseringsprisen "Villsauen" av Bergens Næringsråd og Vestland fylkeskommune. – En sjelden suksesshistorie, sier professor og aksjonær Karsten Specht ved Det psykologiske fakultet, UiB.
NFR har gitt en tildeling på 20 millioner til et nasjonalt forskningsprosjekt som skal studere effekten av et tiltak for å redusere bekymringsfullt skolefravær hos barn og unge. Institutt for klinisk psykologi, UiB, og BRIM er representert i prosjektet ved professor Bente Storm Mowatt Haugland. Tiltaket som skal evalueres er tidligere prøvd ut i en nasjonal pilotstudie hvor Bjørnafjorden, Bergen... Les mer
Et stort internasjonalt prosjekt om ungdommers politiske og samfunnsmessige engasjement undersøker deres forhold til lokalpolitikk og deltakelse.
Senter for krisepsykologi markerte seg på Landskonferansen i palliasjon, med to muntlige innlegg og en poster presentasjon. Konferansen fant sted i Grieghallen i Bergen 11. – 13. september og hadde 700 deltagere.
Det var stor interesse for den første utgaven av UiB Innovasjonsfestival, 20. september. Viserektor Gottfried Greve håper arrangementet vil skape en ny giv for innovasjonskulturen ved UiB.
Hva er greien med alle søvntipsene som tar av på Tik Tok? Elisabeth Flo-Groeneboom snakker med Pønsj om hvilke søvnråd som faktisk har noe for seg, hva som er lite virksomt og hva som til og med kan være ødeleggende for søvnen: https://radio.nrk.no/serie/poensj/sesong/202409/MYNN16012524
Senter for krisepsykologi har publisert en artikkel om hvordan COVID-19-pandemien påvirket begravelsesagenter sitt arbeid.
Medlemmer av BRIM har nå fått publisert en omfattende, systematisk oversiktsartikkel. Artikkelen gir en oversikt over og diskuterer de akutte effektene av lys på dagtid på ulike aspekt ved kognisjon og affekt/humør. Artikkelen er publisert i Biological Psychology.
20. september fylles UiB-bygget Nygårdsgaten 5 av nyskapende idéer, forskning, presentasjoner og debatter. Målet er å skape en møteplass, styrke samarbeidet mellom akademia og samfunnet, og vise fram noen av de spennende prosjektene som utvikles på UiB.
Cath Hill er foreleser ved Lancaster University i Storbritannia. I 2017 overlevde hun og sønnen hennes terrorangrepet i Manchester Arena, der 22 personer mistet livet etter en Ariana Grande konsert.
Mer enn 250 migrasjonsforskere fra hele verden er samlet til den 22. nordiske migrasjonsforskningskonferansen (NMR), som finner sted ved Universitetet i Bergen 14.-16. august.

Sider