Hjem
Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

Kulturhuset i Bergen tok imot klima frå alle kanter.
Flere LINGCLIM-forskere deltok på konferanse i Nice 4. september 2024
Flere forskere fra LINGCLIM-gruppen deltok på XXIIe Congrès des Romanistes Scandinaves i Finland.
Ernesto Semán ved Universitetet i Bergen har fått 12 millioner fra Forskningsrådets FRIPRO-støtte til prosjektet DARKLAX – historien om lakseoppdrett i Chile og rollen Norge har spilt.
I høst arrangerer forskergruppen Forskning og undervisning om kontroversielle tema et seminar for lærere for å utforske ulike måter å undervise om kontroversielle tema i skolen.
Er du interessert i klimaspørsmålet og hvordan vi snakker om naturen? Vil du lære mer om hvordan klimaendringene og naturen blir fremstilt og hvordan vi tolker ulike fortellinger? På orienteringsmøtet 19. august får du vite mer om emnet, møte forelesere og du kan spørre om det du lurer på.
POTENT will be hosting two interesting guest lectures in the autumn semester of 2024. The first one is by our member Massimiliano Demata from the University of Torino, and the second one Frank Serafini from Arizona State University.
Bordeaux som sentrum for forskning på den franske filosofen Michel de Montaigne og kunnskap og vitenskap på Montaignes tid.
Det paneuropeiske samarbeidsprosjektet "202cm" ble avsluttet med en internasjonal konferanse i Louvain-la-Neuve, Belgia.
Den årlige klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere samlet publikum, forskere, journalister, politikere og flere til et spekket program over flere dager.
Torsdag 18. april 2024 møtte doktorgradsstipendiat og redaksjonsmedlem i Salongen - nettidsskrift for filosofi og idéhistorie, Emil Perron, forfatter Øyvind Aase på Litteraturhuset i Bergen til en samtale om filosofen Arild Haaland. 
Doktorgradsstipendiat Emil Perrons tekst om sin tid i det karibiske landet Haiti er nå gratis tilgjengelig på nett. Haiti er et land fullt av kunstnerisk rikdom og livsgnist, med en stor litterær arv, men det er også et land som i disse dager går gjennom store prøvelser.
“Filosofisk uke” ga rom for samtaler og refleksjon om filosofi og arbeidsmuligheter, livsrelevans og samfunnsrelevans.
Nyleg fekk forskargruppa POTENT (Post-Truth English Teaching) ved IF tildelt DEKOMP-midlar for å utvikle prosjektet «Utforskende undervisning med bruk av KI i språkfagene». Kunstig intelligens er eit høgaktuelt tema både i norsk skule og i høgare utdanning. Korleis skal vi lære vekk språk i ei tid der digitale verktøy vert stadig meir avanserte? Framover skal POTENT jobbe aktivt med dette viktige... Les mer
Den 21.-22. mars er det duka for konferansen: «MoMM Conference 2024: Multilingualism in Individuals, Education, and Society». Det er forskergruppa Multilingualism on My Mind (MoMM) ved IF som står for arrangementet. Konferansen vert heildigital og går i fotspora til suksessen i 2021. Kva kan MoMM-konferansen lære forskingsmiljøet ved UiB om fordelane med digitale løysingar?

Sider