Hjem
Senter for klima og energiomstilling (CET)

Nyhetsarkiv for Senter for klima og energiomstilling (CET)

Tidligere vinner av Ugleprisen har ikke fått videre midler til å fortsette, og avrundes i disse dager. – For å håndtere bærekraftsspørsmål må vi tenke tverrfaglig, og da trenger vi også nye modeller for utdanning som fungerer tverrfaglig, sier Jakob Grandin.
Ny forskning fra Senter for klima og energiomstilling (CET) og Chalmers teknologiske universitet viser at en stor utvidelse av karbonfangst og -lagring samt sterke politiske og investeringsmessige innsats er essensielt for å oppfylle klimamålene i Parisavtalen.
Hva skjer med samfunn som mister tradisjonene sine på grunn av klimaendringer? Det er et av spørsmålene som driver Daniel Puig, forsker ved Senter for klima- og energiomstilling.
ECOBUDGETS skal forske på måter å integrere klima- og naturbudsjetter i administrative og politiske beslutninger på kommune- og fylkesnivå.
Du finner oss i 4.etg i Christies gt 18, eller på zoom. CET lunsjene er på onsdager i partallsuker.
Yan Li, førsteamanuensis ved Matematisk institutt og Bjerknessenteret, utvikler teoretiske modeller for å forutsi forekomsten av monsterbølger, også kjent som «rogue waves» eller «freak waves». Bølger som er svært farlige for skip og marine virksomheter.
Jesse Benjamin Schrage disputerte 20.2.2024 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Practicing urban climate governance "
Bergen Offshore Wind Centre (BOW)s egne havvindeksperter, professor emeritus Finn Gunnar Nielsen og førsteamanuensis Ignacio Herrera Anchustegui, har skrevet to nye bøker om havvind og det var mange som møtte opp for å høre mer da disse ble lansert.
Lure du på hva CET gjorde i fjor? Årsrapporten for 2023 er klar for nedlasting.
Siddharth Sareen får prisen for sine betydelige forskningsbidrag i krysningspunktet mellom samfunnsvitenskap, humaniora, teknologi og klimavitenskap.
– Vi vet godt at en stor endring er nødvendig. Vi har kunnskapen som trengs. Nå må vi finne ut hva vi skal gjøre, sier UiB-professor Håvard Haarstad. Den syvende Bærekraftskonferansen i Bergen går av stabelen 7.-9. februar. Vi spør: Hva er universitetenes rolle?
Last ned CET sin lavkarbon reiseguide med tips, verktøy og inspirasjon for å redusere klimafotavtrykk av akadmiske aktiviteter.
Forskarar kjem til Bergen for å løyse dei store samfunnsutfordringane. Simon Øverland har invitert nokre av dei til å fortelje om framtidas løysingar.
Brooke Wilkerson disputerte 19.12.2023 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Systems approaches to sustainability".
Ny studie viser at norske kommuner må redusere karbonutslipp mellom 12% og 26%, dersom Norge skal nå Paris-målene. I dag tilsvarer dette mellom 3 og 8 år med utslipp.
Er du student og vil arbeide med vårt studentdrevne emne i Bærekraftig innovasjon ved UiB? Send søknad senest 29.10.2023 og bli med oss på Collaboratory!
Gikk du glipp av dette seminaret der advokat i Selmer og medlem av Energikommisjonen Liv Monica Stubholt, presenterte sentrale elementer fra kommisjonens rapport og arbeid? Se presentasjonen i opptak her!
Recirculating Aquaculture Systems (RAS) er energi intensive komponenter innen akvakultur. Dette prosjektet undersøker ulike tilnærminger til utfordringen med å redusere karbon-fotavtrykket til RAS anlegg og optimalisering av tiltak for bruk av en fornybar energiforsyning for RAS. Gikk du glipp av presentasjonen? Se den her!

Sider