Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det samfunnsvitenskapelige fakultet

I forskningsprosjektet PROTECT (Protecting child rights and public safety: Premises for integrering av barns beste og kriminalitetsforebygging) er det en ledig stilling som postdoktor med bakgrunn i juss eller statsvitenskap.
Alvilde Tønnesen fullførte sin master i samfunnsgeografi våren 2024. Nå jobber hun som GIS-koordinator hos Statsforvalteren i Agder.
– Denne anerkjennelsen går til oss alle, sier professor Don Kalb.
Sara Matea Sundquist går andreåret på en master i sammenliknende politikk. Hun har stipend og leseplass hos Sjøkrigsskolen og skriver masteroppgave om russisk påvirkning i deres grenseområder.
I desember 2023 holdt den verdenskjente professoren Orlando Patterson en serie forelesninger i London som er nå tilgjengelig som 3 filmer i lenker under. Prosjektet ble initiert av professor emeritus Bruce Kapferer ved institutt for sosialantropologi Bergen, og professor emeritus Michael Rowlands fra University College London (UCL), i samarbeid med "Egalitarian Futures Research Group" ved... Les mer
– Vi kommer til å undervise i kursene på fem universiteter på ulike måter, men utvikler et felles pensum og en del felles læringsmateriell, sier professor i statsvitenskap, Lise Rakner.
– Mye av det de gjorde på nett handlet om guttegjengen, sier UiB-forsker John Magnus Dahl.
Dette brevet gikk ut til alle ansatte i november. Det legges her for åpenhets skyld.
Denne måneden ble to nye vitenskapelige artikler som bruker data fra Norsk forvaltningspanel, Norsk representantpanel og Norsk medborgerpanel publisert!
Aldersgrensen på sosiale medier er i dag 13 år. Tall fra Medietilsynet viser likevel at halvparten av 9- og 10-åringer allerede har sosiale medier. Vil det hjelpe å heve grensen?
Khrono har presentert listen over de 37 kandidatene til prisen «Årets navn i akademia». Blant de nominerte er Per Christian Magnus, leder for Senter for undersøkende journalistikk, og tidligere Infomedia-postdoktor Hilmar Mjelde, som begge er anerkjent for sine bidrag til samfunnsdebatten og akademia.
IMAGINE-prosjektet har en ledig ph.d.-stilling for kandidater som er interessert i å forske på folks holdninger til nye medieteknologier ved hjelp av statistisk analyse.
Mehri S. Agai disputerer 28.11.24 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Digital Flux: The Process of Youth Disconnection in an Ambivalent Digital Modernity".
Denne uken er Medieklyngen i Bergen vertskap for en internasjonal workshop om designtenkning, og ønsker deltakere fra walisiske Media Cymru velkommen. Arrangementet er den andre delen av en samarbeidsworkshopserie, hvor den første ble holdt i Cardiff i fjor. Workshopen har som mål å fremme innovasjon og kreativ problemløsning innen medieindustrien.
Tidligere vinner av Ugleprisen har ikke fått videre midler til å fortsette, og avrundes i disse dager. – For å håndtere bærekraftsspørsmål må vi tenke tverrfaglig, og da trenger vi også nye modeller for utdanning som fungerer tverrfaglig, sier Jakob Grandin.
– Vi har hatt et altfor stort fokus på USA, som nå kommer til å trekke seg inn i seg selv. Nå må vi skifte fokuset til Europa, sier Lise Rakner, professor ved Institutt for politikk og forvaltning.
Er tilbaktrekning fra sosiale medieplattformer er en holdbar strategi i de pågående relasjonelle maktforhandlingene mellom almennkringkastingsmedier og plattformer?
– Ett av mine største mål, sier Georg Picot.

Sider