Hjem
Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi
Forskingsformidling

Hva gjør musikk tilgjengelig?

Musikkterapeuten Maren Metell har base i Bergen, men forsvarte doktorgraden sin ved Nordoff Robbins / Goldsmiths, University of London. Med støtte fra Polyfon har hun nå laga en tegneserie som formidler essensen av dette arbeidet!

Skjermdump av tegneserie
Utsnitt fra Maren Metell sin tegneserie, som formidler essensen i doktorgradsarbeidet hennes.
Foto/ill.:
Maren Metell

Hovedinnhold

Maren Metell er en musikkterapeut og forsker med mange jern i ilden. Hun har i mange år vært tilknyttet forskingssenteret GAMUT og musikkterapistudiet ved UiB, både gjennom undervisning, forsking og redaktørarbeid, samtidig som hun har jobba som musikkterapeut og tatt en doktorgrad.

Doktoravhandlinga (2023) har tittelen "Picturing musical accessibility: Co-creating music therapy with disabled children and their families" og handler om hvordan tilgjengelighet samskapes av mennesker, objekter, aktiviteter og omgivelser. Med støtte fra Polyfon har Maren nå laga en tegneserie som formidler essensen av doktogradsarbeidet hennes, og med dette viser hun også et spennende eksempel på hvordan man kan gjøre forskinga mer tilgjengelig. 

Tegneserien ligger åpent tilgjengelig på nett: Tegneserien "Hva gjør musikk tilgjengelig?"

Et av prosjektene i doktorgradsarbeidet er Musikkaféen, en ukentlig musikalsk og sosial møteplass for barn med funksjonsvariasjoner og deres familier. Også dette prosjektet mottok støtte fra Polyfon. Musikkafé-prosjektet resulterte i en sluttrapport: Musikalske ressurser for barnefamilier samt ressurser lagt ut på egen nettside: https://musikalskeressurser.wordpress.com

I dag er Maren ansatt ved UiB i en postdok-stilling knyttet til forskingsprosjektet Sounding relation, med Claire Ghetti som prosjektleder, og til forskingsprosjektet IMAGINE, med Wolfgang Schmid som prosjektleder.