Hjem
Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Kulturhuset i Bergen tok imot klima frå alle kanter.
Flere LINGCLIM-forskere deltok på konferanse i Nice 4. september 2024
Flere forskere fra LINGCLIM-gruppen deltok på XXIIe Congrès des Romanistes Scandinaves i Finland.
Med støtte frå EU går forskarar ved Universitetet i Bergen i gang med eit stort tverrfagleg prosjekt for å hjelpe samfunnet med å handtere truslar knytt til pollinatornedgangen.
Kurset vil gi en bred og grundig innføring i den antikke romerske tenkningen med vekt på temaene vennskap, kunst, etisk utvikling og nytelse. Stoikere og epikureere vil være hovedfigurer, men vi vil også ta for oss andre tenkere og forfattere. Kurset finner sted i Roma 3.-12. april.
Åslaug Ommundsen ved Universitetet i Bergen og tre nordiske forskningspartnere er tildelt ERC Synergy Grant for å kartlegge hvordan bøker og intellektuelle nettverk formet Nord-Europa mellom år 1000 og 1500.
Ernesto Semán ved Universitetet i Bergen har fått 12 millioner fra Forskningsrådets FRIPRO-støtte til prosjektet DARKLAX – historien om lakseoppdrett i Chile og rollen Norge har spilt.
Visste du at Studentersamfunnet i Bergen ble opprettet før universitetet? Og at studentene var med i styre og stell ved universitet helt fra oppstart i 1948?
I høst arrangerer forskergruppen Forskning og undervisning om kontroversielle tema et seminar for lærere for å utforske ulike måter å undervise om kontroversielle tema i skolen.
Kva reglar og retningslinjer ligg føre ved Universitetet i Bergen, og generelt i samfunnet, når det kjem til saker om plagiat og fusk? Det var tema da stipendiatane ved HF arrangerte fagdag 3. oktober.
Sommeren 2024 var fire nye arkeologistudenter med på utgraving i Dörentrup, Tyskland. Utgravingen er et samarbeid med Universitetet i Cardiff, her kan du lese om studentenes erfaring med feltarbeidet.
Det var stor interesse for den første utgaven av UiB Innovasjonsfestival, 20. september. Viserektor Gottfried Greve håper arrangementet vil skape en ny giv for innovasjonskulturen ved UiB.
Det var stor interesse for den første utgaven av UiB Innovasjonsfestival, 20. september. Viserektor Gottfried Greve håper arrangementet vil skape en ny giv for innovasjonskulturen ved UiB.
Korleis formar KI det kreative landskapet? Utstillinga "More than Meets AI" møter utviklinga med kritisk og kreativt blikk.
I høst har studentpuben Ad fontes gjenoppstått i ny og oppusset versjon, noe HF-studentene ser ut til å sette pris på. Mange slanger seg i nye møbler og prater eller jobber med studier.
Det britiske vitenskapsakademiet for humaniora og samfunnsvitenskap tar hvert år opp et mindre antall internasjonale medlemmer fra utenfor Storbritannia. Et medlemskap her er en stor ære og anerkjennelse som sjelden tildeles forskere ved norske universiteter.
Tre studenter ved teatervitenskap på UiB bestemte seg i 1983 for å opprette et alternativt teatertilbud i Bergen og startet Bergen Internasjonale Teaterfestival (BIT). I 1984 – for 40 år siden – ble den første festivalen arrangert, med en stor åpningsmaraton på Torgallmenningen.
20. september fylles UiB-bygget Nygårdsgaten 5 av nyskapende idéer, forskning, presentasjoner og debatter. Målet er å skape en møteplass, styrke samarbeidet mellom akademia og samfunnet, og vise fram noen av de spennende prosjektene som utvikles på UiB.

Sider